Prijzen van een grafsteen

De prijs van een grafsteen bestaat uit een vast tarief voor de belettering en montage, vermeerderd met de kosten voor de gebruikte natuursteen en overige materialen.

Prijzen

Prijzen voor gepolijste grafstenen

De prijs van een gedenksteen is afhankelijk van de belettering, montage, gebruikte natuursteen en overige materialen. U krijgt altijd een offerte op maat van ons, ter oriëntatie kunnen wij u de volgende richtprijzen geven:

Herkomst

Herkomst van het materiaal

Ruwe grafstenen en Europese stenen zijn vaak kostbaarder vanwege de arbeidslonen in het land van herkomst. Wanneer u voor deze monumenten kiest zijn deze wel standaard met 6 weken leverbaar.

Prijzen ruwe natuurstenen

De prijzen voor de ruwe natuurstenen lopen wat verder uiteen omdat er, buiten de hoeveelheid steen en de aard van het grafmonument, grotere prijsverschillen zijn tussen de verschillende steensoorten. De diversiteit van vormen, soorten en oppervlakten vereist een maatwerk benadering voor de belettering.
Sommige stenen hebben al een vlak dat, onder voorbehoud van een juiste opmaak, voorzien kan worden van een gestraalde of gehakte tekst. Andere stenen moeten door hun consistentie of vorm voorzien worden van bronsletters of tekstplaten in materialen als glas of (cor-ten-) staal.